FAQ

Hoeveel rijlessen heb ik nodig voordat ik klaar ben voor het examen?

Volgens statistieken hebben de meeste mensen tussen de 40 en 45 lesuren nodig voordat ze alle onderdelen helemaal zelfstandig kunnen.
Echter iedereen is anders en leert anders. Als je goed gemotiveerd bent en je zet je voldoende in (bijvoorbeeld met de huiswerkopdrachten), zul je zien dat het erg snel kan gaan.
Het voordeel van TS Autorijschool is dat je priveles krijgt. Alle tijd in je les wordt dus ook echt aan jou besteed!
Na een intakegesprek en de eerste rijles kan TS Autorijschool je een advies geven over het eventuele afnemen van een pakket.


Werkt TS Autorijschool met een vaste instructeur?

Jazeker! Ondanks dat er meerdere instructeurs bij TS Autorijschool werken, heb je je eigen instructeur. Hij of zij weet precies hoever je in je rijopleiding staat, wat goed gaat en wat nog aandacht nodig heeft, zodat je les op maat krijgt.
Oftewel: Bij TS Autorijschool ben je niet een nummer!
Ps. Overigens zijn de lesauto's 100% rookvrij.


Word ik thuis opgehaald en afgezet?

Als je dat wilt wel. Maar het is ook mogelijk je op te halen op een ander adres, bijvoorbeeld bij je school of werk.
Doorgaans zal het wel je huisadres worden.
Wat wel vaste prik is, is dat je persoonlijk les krijgt. Dus tijdens jouw praktijkles gaan we niet een volgende leerling ophalen en je hoeft er ook niet een naar huis te rijden.


De bankrekening staat niet op naam van de rijschool. Klopt dit?

Dat klopt. TS Autorijschool is onderdeel van het bedrijf Stegenga Bedrijven. Onze bankrekening staat op naam van de hoofd-handelsnaam (Stegenga Bedrijven). Mocht je toch twijfelen, neem dan even contact met ons op!


Moet ik de kosten voor een pakket in 1 keer voldoen?

Nee.
Dit mag uiteraard wel, maar TS Autorijschool heeft ook een betalingsregeling.
Je kunt kiezen of je het bedrag in 1, 2, of 4 keer wilt betalen.
Kies je voor meerdere termijnen dan worden er natuurlijk geen extra kosten in rekening gebracht. Het te betalen bedrag wordt simpelweg gedeeld door 2 of 4.
Je krijgt altijd een factuur van TS Autorijschool waar de verdere betalingsinformatie op staat. Losse rijlessen moeten vooraf worden betaald.
Je kunt bij TS Autorijschool betalen via een bankoverschrijving.


Wat gebeurt er als ik minder lessen nodig heb dan er in mijn pakket zitten?

Kies je voor een pakket en verbruik je minder lessen? Dan gaan we kijken of het voordeliger is om het om te zetten naar losse rijlessen.
De pakketprijzen zijn gebaseerd op prijzen met korting, dus het kan zijn dat losse lessen alsnog duurder voor je zijn dan de pakketprijs.
Uiteraard krijg je de voordeligste optie.


Hoe lang van tevoren kan ik een rijles nog annuleren?

In verband met de huidige Corona maatregelen en risico's kun je je rijles tot 1 uur van tevoren kosteloos annuleren.
Doorgaans was de algemene voorwaarde dat een les binnen 48 uur niet geannuleerd kan worden, echter is deze regel zolang de corona crisis gaande is opgeschort.


Wat houdt de 'intake' precies in? En wat zijn de kosten daarvan?

Een intake is niks anders dan een proefles.
Tijdens de proefles maken we persoonlijk kennis, wordt de basis van het autorijden behandeld, je krijgt informatie over de verschillende pakketten en hoe TS Autorijschool werkt.


Als je kiest voor TS Autorijschool en een pakket afneemt, is de intake gratis. Om misbruik te voorkomen vraagt de rijschool een borg van € 25,-. Deze wordt bij de eerst volgende rijles terug betaald. Kies je naderhand toch niet voor TS Autorijschool, dan kost de intake dus € 25,-.


Gaan de lessen altijd via de RIS-methode?

De praktijklessen krijg je in principe via de Rijopleiding In Stappen methode.
Dit houdt in dat je voortgang wordt bijgehouden en dat je over gaat naar een volgend onderdeel als je het vorige beheerst.
Als je op een andere manier les wilt krijgen kan dit wel, maar er zal altijd een bepaalde volgorde van te leren onderdelen worden aangehouden.
Om een voorbeeld te geven: We gaan niet leren keren op de weg, voordat we de verschillende stuurtechnieken hebben behandeld.